SAMSUN / ÇARŞAMBA - Şenyurt İlkokulu

Şerife Bacı (1900 Kastamonu - 1921 Kastamonu),Türk Kurtuluş Savaşı kahramanı.
Kastamonu Vilayeti Devrekâni Kazası Seydiler Nahiyesinin Satı Köyü’ndendir.Kastamonulu yaşlı kadın ve erkeklerle birlikte Kastamonu'daki cephanelerin Ankara'ya götürülmesinde verdiği mücadele sonucunda 1921 yılının Aralık ayında ağır kış şartları nedeniyle henüz 21 yaşındayken donarak hayatını kaybetti. Cephaneler ıslanmasın diye kazağını cephanelerin üstüne örtmüş, yavrusu ölmesin diye de üzerine abanmış ve bunun sonucunda kendisi soğuktan donarak vefat etmiştir .

Öğrencilerimiz Şerife Bacı'yı bizlere canlandırıp onu hatırlamamızı sağladılar . Öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Öğretmenler Günümüzü büyük bir coşku ile kutladık. İdarecilerimiz tarafından öğretmenlere de plaket takdim edildi.

Kas

Okul müdürümüz  SULTAN SÜLEYMAN SAPANCI , müdür yardımcımız MUSTAFA TAFLAN öğretmenlerimiz MERVE İMAMOĞLU KAYA ve MELAHAT KALKAN İNAN şu an hala Çarşamba'da görevlerini sürdürmekte olan meslekte 30 yıllarını aşmış olan ;

75. Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İSMAİL ÖZ,

Halk Eğitim Merkezi Müdürü AHMET ÇİÇEKDENK,

Mehmet Akif Ersoy ilkokulu müdürü ALI İŞYAPAN

ve Dikbıyık Lisesi Müdürü CENGİZ CAN'ı görev yaptıkları kurumlarda ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladılar .

Kas

Bir 10 Kasım'da daha cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü milletçe özlemle yâd ediyoruz.

Kas

Okulumuz olarak bu yıl 8.sini  düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyamızda bu yıl 68 ünite kan bağışı yapıldı.En çok bağışçı getiren öğrencilerimize ödüller verildi.

Kas

TARİH YAZAN ÇOCUKLARDA BU HAFTA(30 EKİM -3 KASIM) NENE HATUN'U  3. SINIF ÖĞRENCİMİZ  dan  DİNLEDİK.ÖĞRENCİMİZE VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKU VE SEVİNÇLE KUTLADIK.

Ekm

Öğrencilerimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. etkinlikleri kapsamında kürsüde kendi hazırladıkları şiir veya kompozisyonlarını etkili bir şekilde sundular . Öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İLK TÜRK HALİFESİ:YAVUZ SULTAN SELİM

TARİH YAZAN ÇOCUKLARDA BU HAFTA(23 EKİM-27 EKİM) YAVUZ SULTAN SELİM'İ 2. SINIF ÖĞRENCİMİZ YİĞİT ALPARSLAN ARSLAN'DAN DİNLEDİK.ÖĞRENCİMİZİN ETKİLİ SUNUMUYLA YAVUZ SULTAN SELİM'İ DİNLEMİŞ OLDUK.

TAŞLA TARİH YAZAN ADAM:MİMAR SİNAN

TARİH YAZAN ÇOCUKLARDA BU HAFTA (16 EKİM-20 EKİM ) MİMAR SİNAN'I 4. SINIF ÖĞRENCİMİZ AHMET ALI GÖKTAŞ'TAN DİNLEDİK.ÖĞRENCİMİZİN ETKİLİ SUNUMUYLA MİMAR SİNAN'I DİNLEMİŞ OLDUK.

Ekm

13 ekim dünya afeti azaltma günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır . 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde gerçekleşmiş ve 11 ilimizi etkilemiş olan deprem bizleri daha tedbirli ve daha sakin kalarak hareket etmemizi hatırlatmıştır. Bu sebeple tatbikat yaparak olası böyle bir durumda nasıl hareket etmemiz gerekeceğini öğrencilerimizle görmüş olduk.

Ekm

Okulumuz 4. Sınıf öğrencilerimiz Şehit Ferhan Hasovalı Ortaokulu’nda gerçekleştirilmiş olan mobil trafik eğitimine katıldı.

Kas

2021- 2022 Eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği sene başı genel kurul toplantımızı velilerimizin katılımlarıyla 31.10.2021 tarihinde gerçekleştirdik.