SAMSUN / ÇARŞAMBA - Şenyurt İlkokulu

Şbt

Nâzım Hikmet, Türk şair ve yazardır. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır. Türkiye'de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmıştır ve dünyada 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında gösterilmektedir.

Şbt

I. Osman veya Osman Gazi veya Osman Bey ya da Osman Han mahlasıyla Fahrüddin veya Osmancık, (1258, Söğüt – 1 Ağustos 1326, Bursa) Osmanlı Beyliği ve Osmanlı Hanedanı'nın kurucusu ve beyliğin ilk padişahı olan Türk hükümdar. 1299 yılında uç beyi olmaktan çıkıp Söğüt ve Domaniç'te Osmanlı Beyliğini kurmuştur.

Şbt

6 ŞUBATTA YAŞANILAN DEPREM FELAKETİ HEPİMİZDE BĞYÜK YIKIMLARA SEBEP OLMUŞTUR. BU SENE DE AYNI GÜN VE SAATTE OKULUMUZDA TATBİKATIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

Sibernetiğin ilk adımlarını attığı ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Cezerî'nin, ünlü sanatçı Leonardo da Vinci'ye ilham kaynağı olduğu düşünülür. Sibernetik alanının en büyük dâhisi olarak kabul edilen, fizikçi, robot ve matris ustası Cezerî, Cizre'de doğup yine orada ölmüştür.

4/A sunumu öğrencimiz Aysima Nur Sağlam 'a bize El Cezeri ' yi anlattığı İçin için teşekkür ederiz. Ayrıca emekleri için öğretmenleri Hatice TUNCER'e teşekkür ederiz.

Şbt

2. DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

OKUSAM PROJESİNDE 2. KİTABIMIZ: MERHABA

CUMHURİYET'İN İLK UÇAK TASARIMCISI

Vecihi Hürkuş (6 Ocak 1896, İstanbul - 16 Temmuz 1969), Türk pilot, mühendis ve girişimcidir. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir, Türkiye'nin ilk yerli uçağını üretmiştir.

Öğrencimiz NURAN ATMACA'ya ve öğretmeni HATİCE TUNCER 'e bizlere bu etkili sunumu hazırladıkları İçin teşe ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında,Anasınıfı öğretmenlerimiz SEBAHAT TOPAL ve TANSU AYLİN DEMİRAY'ın etkili sunumuyla projenin tanıtımı ve içeriği hakkında bilgilendirmek için velilerimiz okula davet edilerek projemizin uygulama aşamaları ve aylık etkinlikler, hazırladığımız sunum ile anlatıldı. Velilerimizin önerileri ve fikirleri alınarak birlikte aile katılım çalışmaları planlaması yapıldı.

Ara

Cahit Arf, 1910 – 1997 yıllarında yaşamış dünyaca ünlü Türk matematikçidir. 1910 yılında Selanik'te doğan Cahit Arf, ilkokulu o zamanlar sultani adı verilen liselerin ilk kademesinde okumuş, beşinci sınıfta genç bir öğretmen sayesinde matematikle ilgilenmeye başlamıştır.

İlkokul ve liseden sonra, yükseköğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de, 1932′de tamamladı. Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği yapmış, sonra da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doçent adayı olarak çalışmıştır. Doktora eğitimi için Almanya'ya giderek, 1938 yılında Göttingen Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamladı.

3/ A sınıfı öğrencimiz ZEYNEP ŞURA TÖRE etkili sunumuyla bize  CAHİT ARF'i anlattı.Öğrencimize ve emeği geçen öğretmeni EMİNE AYDIN 'a teşekkür ederiz .

Ara

Her sene düzenlenen yerli malı etkinlikleri bu sene de okulumuzda düzenlenmiştir.

Ara

Uluğ Bey, dönemi için önemli çalışmalara imza atmış bir astronom ve matematikçidir. Yaptığı çalışmalar, teleskobun icadına kadar geçen süre içinde tüm dünya bilim insanlarınca başvuru kaynağı olarak kullanılmıştır.

3/A sınıfı öğrencimiz Hidayet Polat ve öğretmeni Emine Aydın'a teşekkür ediyoruz .

Ara

Mevlana, din alimi, felsefeci, tasavvuf ehli, hoşgörünün simgesi olarak kabul edilen ilim insanıdır. Konya'ya geldiklerinde henüz 11 yaşındaydı. Ancak yaşıtları gibi 11 yaşta bilgiden yoksun değildi. Babasının üzerine düşmesi, onun yaşına göre bilgin olmasını sağlamıştı.

Babası vefat ettikten sonra, kendisi 24 yaşındayken akademide ders vermiştir. Eserlerinin hem tümü Farsça diliyle yazılmıştır. Çok nadirde olsa eserlerinin bir kısmında Türkçe, Rumca ve Arapça kullanmayı tercih etmiştir. Şuan eserleri, başta İran, TÜRKİYE ve ABD olmak üzere dünyanın her yerinde okunmaktadır.

ÖĞRENCİMİZ MEVLANAYI OLDUKÇA ETKİLİ BİR BİÇİMDE SUNDU.ÖĞRENCİMİZE VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ara

OKULUMUZ ÇARŞAMBA İLÇE ŞUBE MÜDÜRÜ YUSUF TANRIÖVEN BERABERLİĞİNDE MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN ZİYARET EDİLMİŞTİR.

Ara

Hezârfen Ahmed Çelebi Kimdir ? Hezârfen Ahmed Çelebi, dünyada ilk kez uçmayı başaran Türk bilginidir. Onyedinci yüzyılda yaşadığı, 1623-1640 yılları arasında saltanat süren Sultan Dördüncü Murad zamanında, uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında Hezarfen olarak anıldığı bilinmektedir.

Samsun ili tarafindan uygulunan okusam projesi 3/A sinifinda uygulanmıştır